Τι είναι η προσθετική οδοντιατρική?

Η προσθετική σαν όρος είναι το τμήμα της κλινικής οδοντιατρικής το οποίο ασχολείται με την λειτουργική και αισθητική αποκατάσταση του στόματος.

Αυτό επιτυγχάνεται με την τοποθέτηση τεχνητά κατασκευάσμένων δοντιών στην θέση αυτών που λείπουν ή έχουν υποστεί εκτεταμένη οδοντική απώλεια από τερηδόνα ή σπάσιμο.

Κλασσικό παράδειγμα προσθετικής αποτελούν οι παραδοσιακές οδοντοστοιχείες (στην περίπτωση ολικής απώλειας δοντιών), οι θήκες και οι γέφυρες (σε μερικές απώλειες δοντιών) και τα οδοντικά εμφυτεύματα.

Εμφυτεύματα

Γιατί εμφυτεύματα;

Η απώλεια ενός ή περισσοτέρων δοντιών δημιουργεί όχι μόνο κενό στο χαμόγελο, αλλά και προβλήματα στη μάσηση και κατ’ επέκταση στη διατροφή. 

Επίσης η απώλεια δοντιού ή δοντιών, δημιουργεί και απώλεια οστού στην περιοχή των χαμένων δοντιών.

Τα οδοντικά εμφυτεύματα αποτελούν την πιο σύγχρονη και ασφαλή μέθοδο για την αποκατάσταση, όχι μόνο μεμονωμένων δοντιών που έχουν χαθεί, αλλά και ολόκληρου του στόματος.

Ειδικότερα για ασθενείς με πλήρη απώλεια των δοντιών τους στην άνω ή / και κάτω γνάθο ή με απώλεια πολλών δοντιών, η χρήση των εμφυτευμάτων θα τους δώσει μεγάλη βελτίωση στην ποιότητα ζωής τους και αυτοπεποίθεση μετά την αποκατάσταση του χαμόγελού τους και της λειτουργίας του στόματος στη μάσηση.

Η τοποθέτηση των εμφυτευμάτων γίνεται σε δύο στάδια:

Μερικές από τις προυποθέσεις για τοποθέτηση εμφυτεύματος θα πρέπει να καθορίζονται από τον θεράποντα ιατρό, όπου οι γενικές αρχές είναι:

cosmetic dentistry

Οπότε τα εμφυτεύματα όταν χρησιμοποιούνται εξασφαλίζουν:

Υπηρεσίες

Μερικές από τις παρεχόμενες υπηρεσίες είναι:

Υπηρεσίες προσθετικής οδοντιατρικής

Μερικες από τις παρεχόμενες υπηρεσίες είναι:

implant